ACTA DE L’ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DE L’AMPA JAUME LLULL 

IDENTIFICACIÓ DE LA SESSIÓ: 

 • Data: 25 de febrer de 2021
 • Horari: de 19:13h a 21:50h
 • Sessió: telemàtica

ASSISTÈNCIA: 

Carmen Clausell Dorda
Sònia Cervantes Torrell
Iris Boadella Huybens
Inma Cecília Broncano
Mireia Borrasa Ruiz
Verónica Tudela Carranza
Ester Bertran Auladell
Maria Marabella Blasco
Natalia Montoya Sánchez
Raquel Jordán Lucas

A més, hi ha assistit un nombre total de 19 socis (Eva Maldonado, Ferran Rubio, Gemma SP, Jasmina Timón Fernández, Javier González Álvarez, Jessica Guallar Garcia, Manoli TR, Mónica Cuevas, Teresa, Yislen Cueto, Yolanda Perdiguero Gavica, Eduard Denuc, Cristina Garrido, Elisabet Guerrero, Alba Serra, Clara Tresserras, Marta Toro, Maimuna Balde, Hellvi Ra). 
Ha excusat la seva absència: Neus Torra Ferrer. 

ORDRE DEL DIA:

 1. Presentació Nova Junta AMPA.
 2. Compra de dues tablets per a SIEI (Suport Intensiu d’Educació Inclusiva). 
 3. Valoració compra tablets per l’escola.
 4. Proposta alternativa Setmana Cultural suspesa per COVID (jocs de taula).
 5. Proposta per treballar perspectiva de gènere i igualtat amb motiu del 8 de març.
 6. Precs i preguntes.

DESENVOLUPAMENT DE LA SESSIÓ: 

 1. Presentació Nova Junta AMPA: 
  1. Sonia Cervantes, la nova presidenta, presenta el nou equip de la Junta de l’AMPA i les comissions que la componen. 
  2. Per donar a conèixer les tasques i les comissions de l’AMPA, es vota i per unanimitat s’acorda que es passarà el video de presentació de les portes obertes de l’AMPA junt amb una enquesta per conèixer les inquietuds, necessitats i preferències dels pares sobre els temes a tractar a cada comissió. 
 1. Proposta alternativa Setmana Cultural suspesa per COVID (jocs de taula): La Direcció del centre està d’acord en posar en marxa la Setmana cultural d’aquest any a través de l’activitat pedagògica dels jocs de taula adquirits per l’AMPA l’any passat, i que, actualment, es troben en desús. Es vota i per unanimitat es decideix en assemblea que es posarà en marxa la setmana cultural a través dels jocs de taula. Es proposa fer un equip de treball amb aquesta finalitat i sembla que la Direcció permetrà l’entrada regulada dels pares/mares voluntàries per la tasca. 
Voluntaris grup de treball
jocs de taula – setmana cultural
Sònia CervantesJasmina
DianaMireia Borrasa
Carmen ClausellIris Boadella
Inma Cecilia
 1. Proposta per treballar perspectiva de gènere i igualtat amb motiu del 8 de març: Es planteja que el 8 de març pugui ser una data clau per iniciar projectes sobre igualtat de gènere, amb bona acollida per part de la Direcció a tots aquests projectes pedagògics, que a més, haurien de mantenir la continuïtat durant tot l’any escolar. Un dels objectius del curs és donar visibilitat a la dona en diferents àmbits i moments de la història. Es planteja que una de les activitats pugui ser la d’escolllir la biografia d’una dona rellevant, estudiar-la i proposar un pla d’exposició del projecte. 
  1. Es vota i en assemblea s’accepta la proposta del projecte de gènere amb inici el 8 de març per unanimitat. 
  2. A través dels socis, es planteja la creació d’una COMISSIÓ D’IGUALTAT I GÈNERE. Actualment és un grup encapçalat per Sònia Cervantes i Iris Boadella, i es convida als socis a participar en la comissió o com a col·laboradors de la mateixa. 
 1. Compra de dues tablets per a SIEI: Es vota i s’accepta la compra de dues tauletes pels alumnes de SIEI i amb necessitats educatives especials. Cada unitat té un cost de 168 euros aproximadament. 
 1. Valoració compra tablets per l’escola: Actualment l’escola disposa de 14 tauletes per tots els alumnes de primària i secundària (no infantil). Abans de plantejar qualsevol tipus de compra d’aquests dispositius per part de l’AMPA, es va preguntar a la Direcció sobre el pla de treball dels alumnes amb les tauletes, que resumim a continuació. Actualment les tablets es fan servir per:
  1. Innovamat (quan treballes la part de bimath en petit grup i quan no funciona la xarxa que actualment passa molt sovint).
  2. APPs per alumnat amb necessitats educatives especials, com a eina motivadora per l’alumnat amb dificultats.
  3. Suport de l’alumnat SIEI a les aules ordinàries. Mentre l’alumnat està portant a terme tasques, activitats pròpies del currículum, l’alumnat SIEI fa ús de les tauletes per treballar diferents continguts de la matèria que s’està fent a l’aula.
  4. L’ús racional de les pantalles interactives a educació infantil té gran valor pedagògic. A banda de poder visualitzar diferents continguts (danses, cançons, etc…), contenen aplicacions per treballar diferents aspectes de l’educació infantil com la psicomotricitat fina, relacions espacials, grafomotricitat, llenguatge, inclús en grups de 4 alumnes. No afecten a la visió de l’infant ja que el contingut és més gran de mida comparat amb una tauleta. Es planteja un ús esporàdic però fixe en l’horari setmanal de l’alumnat.

Es vota i per majoria s’accepta la compra de 6 tauletes a un preu màxim de 168 euros/unitat. 

 1. Precs i preguntes:
  1. Suport a l’Íngrid i la seva família en la lluita contra el càncer (amb el seu consentiment): de moment es troben a un pis d’acollida de la Fundació Ronald McDonald i sembla que el tractament està funcionant bé. Les seves necessitats econòmiques i de suport mèdic es troben cobertes i la família només ha demanat suport a través de les iniciatives de la fundació. S’ha contactat amb la Fundació Ronald McDonald i amb la unitat d’oncologia pediàtrica de l’Hospital Sant Joan de Déu i ens han informat de les iniciatives que ja es troben en marxa i en les que podem col·laborar com a nova acció. Es proposa crear una COMISSIÓ DE SOLIDARITAT per treballar i calendaritzar la gestió de les accions proposades. 
Nous integrants Comissió Solidaritat
Sònia CervantesCarmen Clausell
Teresa Jéssica 
Jasmina Javier 
Marta ToroVerónica
Iris BoadellaGemma
Yasmina Diana Sierra (col·laboradora)
Raquel Jordán (col·laboradora)
 1. Propostes oficials de la  fundació: 
  1. Xocolatada Solidària: proposta amb caràcter voluntari. La recaudació anirà directament a la Fundació Ronald McDonald. Es proposa fer una xocolatada per l’Íngrid com a acció immediata a posar en marxa. 
  2. Obertura d’una campanya de l’escola a la fundació, amb el nom de l’Ingrid.
 2. Propostes pares/mares escola: 
  1. Vinculació associació contra el càncer de Llavaneres (contacte Marta Toro). 
  2. Venda de pulseres: actualment a disposició de l’AMPA. Acció immediata a posar en marxa. 
  3. Venda de plantes: acció immediata a posar en marxa. 
  4. Idees que surtin dels nens (prèviament és necessària una conscienciació d’aula sobre el tema). 
 3. Conèixer a través de HSJD o Vall d’Hebron, si fos possible, els nens/nenes de les 3 viles que puguin tenir aquestes mateixes necessitats, amb l’objectiu d’unificar esforços entre pobles i escoles.  
 4. Conscienciació a les aules de la perspectiva en diversitat: per part de l’escola i de la majoria dels pares assistents a l’assemblea, es veu la necessitat d’emprendre un projecte sobre conscienciació i perspectiva en la diversitat a les aules, per ajudar a canalitzar sentiments envers la malaltia crònica o discapacitant d’un alumne. Per aquest projecte és necessari: 
  1. Material didàctic adaptat a les aules: es treballarà conjuntament amb la comissió de Salut i l’Escola. 
  2. Bústia viatgera per l’Íngrid i la seva família: amb l’objectiu d’enviar contes, dibuixos amb periodicitat a la casa d’acollida. Proposta amb acció immediata. 
  3. Videos i detalls fets pels nens de la seva aula. 
 5. Recaptació de fons pel càncer infantil: 
  1. Votació en assemblea: sí per unanimitat a iniciar accions de recaptació de fons pel càncer infantil, i es proposa que es plantegi amb continuïtat com a projecte d’escola.
  2. Es planteja fer una donació d’una part de romanent de l’AMPA per la lluita contra el càncer infantil, però es decideix crear inicialment la comissió de solidaritat, per ponderar el pressupost necessari, per les accions que es volen emprendre abans de destinar aquests diners a la causa. Es plantejarà com a proper punt a votar a la propera assemblea de l’AMPA.

Es fa un recordatori i qui vulgui formar part d’una comissió ha d’enviar email a AMPA Jaume Llull (ampa.jaumellull@gmail.com) amb nom, telèfon i comissió d’interès. Es comenta la possibilitat de ser col·laboradors de comissions en moments puntuals. 

 1. Queixes menjador: els últims dies s’han posat de manifest queixes de quantitat i qualitat del menjar i falta de cuidadors al moment menjador per tasques de neteja i desinfecció. La comissió de Menjador havia rebut queixes a l’inici del curs, però s’havien reunit amb SANED i l’equip directiu, havien avaluat el pla de treball presentat per SANED i no havien tornat a rebre queixes formals fins ara. Socis de l’AMPA expliquen com es realitza el procés d’assignació de l’empresa de menjador, que finalment és escollida per l’escola entre les empreses concursades. A més,  amb la pandèmia no s’estan fent les proves de menú que haurien de ser sense avís previ. La Sònia i l’Elisabet s’incorporen a la Comissió de menjador. Accions que es plantegen: 
  1. Reunió immediata amb l’empresa SANED i la Direcció. 
  2. Esbrinar perquè es va escollir finalment SANED si l’AMPA preferia una altra empresa. Es comenta que és un tema que ho porta l’escola amb directrius de la Generalitat. Comentar que aquesta empresa no està funcionant. 
  3. Feedback i evidències contrastades: per vehiculizar-les, es demana fer un comunicat per recollir valoracions i que s’enviin via email AMPA (ampa.jaumellull@gmail.com). 
 1. Des de l’Ajuntament demanen voluntaris per la Pacificació vehicles per part de l’AMPA: per falta de personal de la policia local o falta de contractació d’agents cívics. Des de l’assemblea no es veu clar i es respondrà que són masses dies per una tasca de tanta responsabilitat. 
 1. Mostra literària: s’ha demanat la subvenció des de l’AMPA i l’escola inverteix en comprar llibres per la biblioteca. S’accepta la proposta perquè es faci una proposta conjunta entre la Direcció i la comissió de llibres per treballar temes concrets sobre valors, primers auxilis, perspectiva de gènere…

ACORDS: 

 1. S’acorda passar el vídeo de presentació de les portes obertes de l’AMPA junt amb una enquesta per conèixer inquietuds, necessitats i preferències dels pares sobre els temes a tractar a cada comissió. 
 2. S’acorda posar en marxa la setmana cultural a través d’activitats de jocs de taula que ja tenim a la nostra disposició. 
 3. S’accepta la proposta del projecte de perspectiva de gènere amb inici el 8 de març i la creació d’una comissió de gènere i igualtat. 
 4. S’accepta la compra de dues tauletes pels alumnes de SIEI i amb necessitats educatives especials. Cada unitat té un cost de 168 euros aproximadament. 
 5. S’accepta la compra per part de l’AMPA de 6 tauletes a un preu màxim de 168 euros/unitat. 
 6. S’acorda per unanimitat iniciar accions de recaptació de fons pel càncer infantil, i es proposa que es plantegi amb continuïtat com a projecte d’escola. Accions de sortida immediates per dur a terme: 
  1. Xocolatada solidària 
  2. Venda de polseres
  3. Venda de plantes

S’aixeca la sessió de l’assemblea a les 21:50h, de la qual, com a secretària, estenc aquesta acta. 

            La secretària                                                  Vist i plau 

                                                                                   La presidenta